På sporet af overgangen mellem palæoliticum og mesoliticum i Sydskandinavien - Fischer, Anders (Hikuin, 1978)
Den foreliggende artikel har primært til formål at undersøge de kronologiske forhold i Sydskandinavien ved overgangen fra palæoliticum til mesoliticum. Materialet fra det behandlede tidsrum fordeles på to fundkomplekser: »tungespids-teknokomplekset« og »mikrolit-teknokomplekset«. For førstnævntes vedkommende baseres undersøgelserne på forf.’s egen gennemgang af primærmaterialet, hvori indgår en række nye og hidtil upublicerede bopladsfund. En mere detaljeret fremlæggelse af disse fund vil fremkomme i et kommende arbejde. For det sidstnævnte kompleks’ vedkommende benyttes næsten udelukkende de foreliggende litterære oplysninger.