Mikaels-altre - Nyborg, Ebbe (Hikuin, 1977)
Tager man til Mors og går ind i den lille Jørsby kirke, der ligger helt ude på et næs i Limfjorden, ser man på væggen et gammelt træbillede, som det nok er værd at fæstne blikket lidt nærmere ved. Professor Magnus Petersen fandt det i 1872 på kirkens loft, og bedømte det som »ikke meget gammelt og uden kunstværd«. Ikke desto mindre indsendtes figuren i 1904 til Nationalmuseet, på hvis magasin den har ligget, indtil den i 1968 efter endt konservering kom tilbage til sognet.