Råbjerg kirkes senmiddelalderlige altertavle - W. Lassen, Thomas (Hikuin, 1977)
I mange af vore landsbykirker henlever adskillige senmiddelalderlige alterskabe en tilsyneladende upåagtet tilværelse. Dette gælder i hvert fald i de egne af landet, der endnu ikke er blevet behandlet i værket Danmarks Kirker. Kun alt for sjældent bliver disse alterprydelser gjort til genstand for en nærmere behandling; og når det endelig sker, er der normalt tale om de større og mere prominente arbejder. Helt galt står det til de steder, hvor der måske kun er bevaret en række enkeltfigurer fra én eller flere altertavler,