Den romanske Budolfi kirke i Aalborg - Kock, Jan (Hikuin, 1977)
I årene 1941 til 1943 udvidede man Budolfi kirke i Aalborg for at den kunne få en størrelse, som var acceptabel for en domkirke. Værdigheden som stiftskirke opnåede Budolfi i 1554 efter at have været sognekirke i kun lidt over hundrede år. Før den tid må Budolfi have været en art annekskirke til sognekirken St. Peder. Ihvert fald nævnes en bestemt gård i 1438 at være beliggende i St. Peder sogn, medens samme gård i 1445 benævnes som værende beliggende i Budolfi sogn.