Gaardbo Sø og grisen i sengen - Bendsen, Niels (Hikuin, 1975)
Det må have været med en blanding af nysgerrighed, spænding og betænkelighed, at ældre folk i årene 1881-82 så til, medens vandet roligt, men sikkert, sank i den fordum så store Gaardbo sø. Hvad kunne der ikke skjule sig under det 1400 tdr. land store vandspejl, som dygtige og dristige entrepernører nu gik igang med at sænke til selve søbunden lå åben?