En ny typ av Karl Knutssons Stockholmsörtugar - Sarvas, Pekka (Hikuin, 1985)
Vid en genomgång av den år 1954 upphittade myntskatten från Biskopskulla kyrka i Uppland lade författaren bland Karl Knutssons Stockholmsörtugar märke till ett från de andra avvikande mynt. I en senare diskussion med Kenneth Jonsson framgick, att också han hade observerat denna typ, dock inte i Biskopskullafyndet utan i Sven Svenssons samling av svenska mynt; Jonsson behandlar dock myntet som en variant.