Kufiske dirhemer fremkommet i Danmark efter 1938 - Kromann, Anne (Hikuin, 1985)
Eftersom der ikke findes nogen detailleret publikation af samtlige kufiske møntfund i Danmark, må denne artikel betragtes som et supplement til den fundliste, der på Georg Galsters foranledning blev trykt i Østrups katalog fra 1938 og til Skovmands skattefundspublikation fra 1942. Det drejer sig altså om materiale fra ca. 50 år. De nye fund er ordnet geografisk landsdel for landsdel og kronologisk indenfor hvert fundområde. Indholdsmæssigt svarer de stort set til hovedmassen af de tidligere fund. Det vil sige at mønterne er præget fra 8. til 10. årh. fortrinsvis under abbaside- og samanidedynastierne og med en stærk overvægt på samaniderne. Der er dog også en enkelt tidlig repræsentant for de vestlige omajader, som ellers er temmelig sjældne i danske fund.