Middelalder-arkæologi ved Aarhus Universitet: — et rids af institutionens historie - Roesdahl, Else (Hikuin, 1988)
Middelalder-arkæologi blev universitetsfag i Danmark i 1971, med Olaf Olsen som professor. Tiden var moden til at oprette faget her i landet, Olaf Olsen var manden til at iværksætte det, Aarhus Universitet blev stedet, og han tiltrådte sin nye stilling den 1. juli.