Han ligger under en blå sten: Om middelalderens gravskik på skrift og i praksis - Madsen, Per Kristian (Hikuin, 1990)
Der skal først redegøres for den katolske kirkes almindelige regler i forbindelse med død og begravelse, baggrunden for disse og traditionsudviklingen i tiden indtil ca. 1300. To kildegrupper vil især blive benyttet, nemlig den kanoniske lovgivning og de liturgiske retningslinier. Herefter vil fra nogle udvalgte skriftlige kilder, fortrinsvis med tilknytning til kirken, blive uddraget stof til belysning af den hjemlige praksis i middelalderen. Hensigten er især at karakterisere forholdet mellem de skrevne anvisninger og de spor, arkæologerne stilles overfor.