Vapenhuset i Frötuna kyrka - Nilsén, Anna (Hikuin, 1990)
Ett vapenhus som kanske mer än andra drar uppmärksamheten till sig är det i Frötuna kyrka, Uppland. Anledningen till detta är främst det där befintliga skranket, som delar vapenhuset i två delar samt den nu tilltäppta gluggen in mot långhusets västligaste del. Förutom dessa intressanta fenomen finns ytterligare detaljer, ägnade att väcka forskarens nyfikenhet.