Den helige biskop Henriks sarkofag i Nousis kyrka - Riska, Tove (Hikuin, 1990)
Högt över det sydvästfinska odlingslandskapet - i sig självt ett vittnesbörd om urgammal kultur - reser sig Nousis kyrka som ett monument över den tid, då Finlands kulturhistoria definitivt sammanknöts med den västeuropeiska. Ty Nousis kyrka är Sankt Henriks gravkyrka och rymmer inom sig ett av Finlands förnämsta medeltida konstminnen: den berömda sarkofagen med sina graverade mässingsplåtar, som skildrar detta västeuropeiska helgons legend.