Den oktogonala kyrkan i Rengo och andra polygonala byggnader i det senmedeltida Finland - Hiekkanen, Markus (Hikuin, 1990)
I Finland har bevarats 75 av sten byggda kyrkor från medeltiden, antingen helt intakta eller omformade t.ex. till korskyrkor. Några kyrkor har bevarats endast som ruiner. Därtill finns 15 sakristior av sten som har varit anslutna till långhus av trä. Dessa i sin tur har varit avsedda att byggas om av sten, men på grund av den ekonomiska katastrof reformationen förorsakade kyrkan efter 1527 kom planerna aldrig till utförande.