Medeltida tegelhus i Lund — en kort översikt - Andrén, Anders (Hikuin, 1987)
Var stenhus ovanliga i de danska städerna under medeltiden? Frågan ställdes för ett tag sedan av Hans Krongaard Kristensen och han kom fram till att tegelhus inte var så sällsynta som man har antagit, åtminstone inte i Viborg. Efter en ny sammanställning av topografiska uppgifter rörande det medeltida Lund finns det all anledning att ställa frågan på nytt.