Middelalderlige stenhuse i Odense - Christensen, Annemette S. (Hikuin, 1987)
Indledningen til denne artikel er skrevet forlængst af Hans Stiesdal således: »Byens rige Arv af statelige Borgerhuse i Bindingsværk og Grundmur prægede endnu Bybilledet ved Aarhundredskiftet. Siden er der faret haardt frem mod disse historiske Minder. Bortset fra de enkelte Huse, som har fundet et varigt Ly i Købstadsmuseet i Møntestræde, frister de ret faa gamle Bygninger, der endnu lever i Byens Liv, i Alm. en krank Skæbne, ...«. I årene siden da er der foretaget flere meget omfattende ændringer, som bl.a. i området omkring Albani Torv og den nye Thomas B. Thriges Gade har medført en fjernelse af såvel de middelalderlige som eventuelle vikingetids lag. Dermed har man ødelagt alle arkæologiske muligheder i dette område.