Faldgruber - Laursen, Jesper (Hikuin, 1991)
En faldgrube er i princippet en fælde indrettet i et hul i jorden til fangst af alt lige fra mus til elefanter. Emnet for denne artikel er specielt faldgruber, der har været anvendt til fangst af rovdyr og herunder i særdeleshed ulve. Helt tilbage i antikken fangede man rovdyr i faldgruber. Den græske historiker Xenophon (430 - ca. 354 f.Kr.) omtaler således faldgruber med midterstolpe, hvortil et levende dyr bandtes som lokkemad. Desuden nævner Xenophon runde gruber omgivet af en trævæg, som løve, leopard, los, panter, bjørn og andre dyr måtte springe over for at komme til den ged, som stod på en søjle afjord midt i gruben.