Konservering af »skraberen« fra Langerøn, Læsø - Madsen, Ove (Hikuin, 1991)
I efteråret 1991 fik vi på Viborg Amts Konserveringsværksted i Skive indleveret nogle større og mindre rustklumper fra udgravninger på Langerøn, Læsø, hvor der havde været foretaget undersøgelser af saltsydeanlæg- se redegørelsen ved Jens Vellev foran i dette bind af hikuin. En foreløbig røntgenundersøgelse afslørede, at klumperne indeholdt slagger, nagler, nagleplader, jernfragmenter samt en ubestemmelig jerngenstand. På røntgenbilledet var det tydeligt at se, at der manglede noget af genstanden. Der blev taget nye røntgenbilleder af genstanden samt af alle fragmenterne, og på grundlag af disse billeder, blev der lavet tegninger af alle fragmenterne samt af genstanden. Disse tegninger blev stykket sammen, så vi kunne danne os et billede af genstandens form og omrids.