Dendrokronologisk datering af saltsyderi på Læsø med et kort rids af udviklingstendenser inden for dendrokronologien - Havemann, Kent (Hikuin, 1991)
Projekt Salt er et samarbejde mellem de kulturhistoriske museer på Læsø, i Viborg og i Hjørring (Vellev 1990, 1991). Målet med projektet er at kaste lys over saltproduktionens historie på Læsø gennem tiderne. I forbindelse med udgravningen af et saltsydningsanlæg i Bangsbo på Læsø i sommeren 1991 blev der bjerget tre spinkle egetræsstolper, som indleveredes til Nationalmuseets Naturvidenskabelige Undersøgelser til dendrokronologisk analyse. Til trods for stolpernes beskedne dimensioner og ret fa årringe (89 i middelkurven) kunne det fastslås, at de med stor sandsynlighed stammer fra tre forskellige træer, som med stor sandsynlighed alle har samme fældningstidspunkt, nemlig i perioden fra september 1462 til maj 1463, og at de stammer fra træer, som ikke har vokset på Læsø, men højst sandsynligt i den sydlige del af Skåne.