Dolkproduktion og -distribution i senneolitikum - Wincentz Rasmussen, Lisbeth (Hikuin, 1990)
Handel og udveksling kan betragtes som omfattende fænomener, der indgår som en integreret del af det kulturelle system. Inden for samme kulturelle system kan der forekomme forskellige udvekslingsmønstre eller cirkulationssystemer, afhængig af hvilken symbolsk betydning genstandene har, og i hvilken social sammenhæng de indgår. Udvekslingsmønstre kan afspejles i distributionen, som den fremgår af udbredelseskort. Ændringer i udbredelsesmønstre kan være udtryk for både forandringer af udvekslingssystemet, af genstandenes status og af deres betydning i den sociale sammenhæng.