Nørreport i Ribe — et forsvundet vartegn for byen - Madsen, Per Kristian (Hikuin, 1992)
Udgangspunktet for denne artikel er en nyerhvervelse til Den antikvariske Samling i Ribe. På en antikmesse købte museet i august 1991 en tegning med motiv fra Ribe, som man har vidst blev lavet i byen for 156 år siden, men i øvrigt havde anset for tabt. Tegningen er udført med blyant på et brungulligt ark papir, som måler 21,3 X 32,7 cm. Den fremtræder temmelig afbleget og trænger til konservering. Blandt andet har den, før den blev monteret på pap, været udsat for en ombøjning i sin højre side. Forneden til venstre er den dateret »26. August 1836« og signeret med arkitekten Theophilus Hansens (1813-1891) sammenskrevne initialer.