Det første Egholm: Forgængeren for Egholm Slot - Jantzen, Connie (Hikuin, 1992)
I Himmerland, nordvest for GL Skørping, ligger det velbevarede voldsted Egholm Slot. Borgen er anlagt i engene ved Skørpingholme, der ligger i den nordlige del af Gravlev Ådal - et vådt og moseagtigt område, der mod vest støder op til Lindenborg Å, mens det på de øvrige sider er omgivet af morænebakker. Befæstningen