Sandgrav vold - Krongaard Kristensen, Hans (Hikuin, 1992)
Navnet Sandgravvold vil være de fleste middelalderarkæologer bekendt takket være den pragtfulde Sandgravvoldkande, et i dansk sammenhæng helt unikt stykke keramik. Derimod er selve voldstedet, Sandgravvold, nok ukendt for de fleste, og i dag ville kun de færreste kunne få øje på borgbanken uden hjælp af en omhyggelig beskrivelse eller et godt kort. Borgen må dog i sin tid trods alt have været et ganske betydeligt anlæg.