Gård, toft og bol : Arkæologisk punktundersøgelse i Vester Vedsted sydvest for Ribe - Madsen, Per Kristian (Hikuin, 1994)
Landsbyen Vester Vedsted ligger ca. 8 km sydvest for Ribe på overgangen mellem marsk og geest. Trods den fremadskridende beplantning selv i marsken fornemmer man endnu bebyggelsens ejendommelighed, nemlig dens for egnen usædvanligt mange store træer. Dette præg er opstået fra engang først i dette århundrede, rimeligvis som en følge af at Vester Vedsted med tiden i stadig højere grad er blevet præget af den højskole, der ligger midt i landsbyen.