Pionererne - en billedkavalkade - Engberg, Nils; Skougaard, Mette (Hikuin, 1994)
I slutningen af forrige århundrede var der for alvor opstået interesse for at udforske ældre tiders byggeskik i Danmark. Det gjaldt ikke alene slotte, herregårde og de »ældgamle« voldsteder, men også bondens gård og hus. Med udgangspunkt i udforskningen af de endnu stående gårdbygninger, forsøgte man at trænge tilbage i tiden og beskrive udviklingen af gårdtyper, huskonstruktioner m.m.