Indskriften fra Løvelbro - Molke, Erik (Hikuin, 1974)
På en bred kilesten fra en af buerne i den længst forsvundne kvaderstensbro over Løvelbro å* læses en indskrift med store latinske bogstaver af den slags, der kaldes uncialer (d.v.s. de rundede majuskler i modsætning til de kantede VERSALER). Der er fire linjer eller rettere 3 1/2 og mens de tre smukt udfylder hele stenens bredde, gør den halve mellem de to lange Per i øverste linje et umiskendeligt indtryk af at være skubbet ind, efter at de andre var hugget. Selve tydningen - hvis der kan gives en plausibel sådan - kan ikke forventes at ville give epokegørende resultater, for, når der står noget med tempore og noget andet med Ericus rex, og stenen stammer fra en bro, kan meningen nok kun være, at en kong Erik på et eller andet tidspunkt byggede denne bro af sten i stedet for en ældre af træ - en formel, som vi også kender om vore kirker. Det, der er morsommere, er, om man kunne slå fast, HVILKEN kong Erik der er tale om. Fra Erik Ejegod til og med Erik Menved har Danmark nemlig haft ikke mindre end seks konger med dette navn.