Glerupfundet. : Et depotfund med kvindesmykker fra bronzealderens femte periode. - Kristiansen, Kristian (Hikuin, 1974)
Glerupdepotet fremkom i 1917 ved tørvegravning i 40 cm's dybde i en lille kedelmose tilhørende gårdejer Niels Petersen, »Lysgården«, Visborg sogn, Hindsted herred, Ålborg amt. Det omfatter to hængekar, et bæltesmykke, to halsringe, to bøjlenåle, to båndformede ringe, to spiralarmringe samt et guldarmbånd. Af de oplysninger, der refererer til de forhistoriske omstændigheder ved nedlæggelsen, findes følgende: De to hængekar stod med åbningerne mod hinanden, og resten af fundet lå indeni karrene bortset fra de to halsringe, der lå udenom. Spiralringene var stukket indeni hinanden. Udenom karrene lå dyreben. Disse blev undersøgt i 1953 på Naturhistorisk Museum i Århus og viste sig at være marvspaltede knogler af tamokse plus en knogle af rådyr. Selv om fundoplysningerne er knappe, er de dog tilstrækkelig præcise til, at man kan karakterisere Glerupdepotet som et sluttet fund, hvilket vil sige, at alle de fundne genstande er blevet nedlagt samlet.