Uppsala domkyrkas torn - Malm, Gunilla (Hikuin, 1995)
Till sin medeltida resning och gestaltning är Uppsala domkyrka en treskeppig basilika med ett enskeppigt transept mellan kor och långhus. Koret är tresidigt avslutat. Kring detta löper en koromgång i flykt med långhusets sidoskepp. En krans av fem kapell skjuter ut från koromgången i öster. Längs långhusets sidoskepp ligger kapell. I väster reser sig domkyrkans två torn över både kapell- och sidoskeppsdel.´