Middelalderlige tagværker, særlig på Sjælland - Aaman Sørensen, Morten (Hikuin, 1995)
For over 40 år siden publicerede Elna Møller sin artikel i Aarbøger for nordisk Oldkyndighed og Historie med titlen »Romanske tagkonstruktioner«. Med udgangspunkt i sit arbejde som redaktør for Danmarks Kirker og med hovedvægten lagt på de syd- og sønderjyske landsbykirkers tagværker behandler hun som den første systematisk de middelalderlige og særligt de romanske tagværkstyper. Artiklen har undertitlen »En foreløbig meddelelse«, men der skulle gå mange år inden interessen for tagværkerne igen for alvor blev vagt.