De arkæologiske spor efter Gråbrødre Kloster i Randers - Hyldgård, Inger Marie (Hikuin, 1996)
Der er gennem tiden gjort flere arkæologiske iagttagelser af Franciskanernes kloster i Randers, byens eneste tiggermnnkeorden. Egentlige udgravninger er foretaget i 1971, 1973, 1985 og 1986 men der er aldrig lavet en samlet bearbejdning af resultaterne, hvilket der hermed skal rådes bod på. Til gengæld har de skriftlige kilder fra reformationstiden og slotsperioden været genstand for megen interesse, og er publicerede i anden sammenhæng. Denne fremlægning vil derfor koncentrere sig om udgravningerne.