Förändringar i byggnadsmaterial och murningssätt: En byggnadsarkeologisk studie av fyra kyrkoruiner i Visby - Malm, Gunilla; Nydolf, Nils-Gustaf (Hikuin, 1997)
I samband med restaureringar i Visby under 1990-talet företogs byggnadsarkeologiska studier av de fyra kyrkoruinerna Drotten, S:ta Karin, S:t Clemens och S:t Lars. Med anledning av restaureringsåtgärdernas inriktning valdes bland annat som målsättning för studierna att före åtgärderna dokumentera likheter och skillnader i byggnadsmaterial och murningssätt - ett försök att mana fram bilden av ett historiskt händelseförlopp där förändringar kan förankras i tid och därmed också utgöra dateringskri terier.