En värdering av kvaderstenen i Linköpings domkyrka - Gardelin, Gunilla (Hikuin, 1997)
Linköpings domkyrka är belägen i de centrala delarna av Östergötland i Sverige. Domkyrkan är uppförd i kalkstenskvader under flera etapper, och det betyder att kyrkan kan ses som en referens för användandet av kalksten under olika tidsperioder.Stenen kan ha hämtats från ett område väster om Vreta kloster där det har funnits flera stora kalkstensbrott, som på 1880-talet var igenrasade. Enligt en skriftlig källa skall domkyrkan fått tillstånd att bryta sten i Vreta klosters stenbrott år 1306. Under 1100-talet uppfördes en mindre kyrka.