Flensborgsamlingens skæbne - Ilkjær , Jørgen; Lønstrup, Jørn (Hikuin, 1984)
Ole Klindt-Jensen drev med stort held arkæologihistoriske studier, og interessen for denne disciplin formidlede han til sine studerende. Kilderne til arkæologihistorien er arkivalier vedrørende personer, udgravninger, regnskaber, lommebøger, indberetninger, private breve, avisartikler og protokoller m.v. Oplysningerne må søges i mange forskellige arkiver, der oftest savner krydshenvisninger. Fra nogle af disse kilder er følgende beretning hentet.