En lille brik: Den koniske tenvægts spredning - Birkedal Christensen, Peter (Hikuin, 1984)
Fortidsmindeforvaltningen foretog i 1978 og 1979 udgravninger i vikingetidslandsbyen Søby på Samsø. Søby ligger mellem Nordby og Mårup på Nordsamsø, vest for det nu opfyldte Søby Kær. Der er på pladsen undersøgt 16 grubehuse og yderligere tre er påvist. Der er desuden fundet en del stolpehuller, som dog ikke synes at tilhøre større beboelseshuse. Det er kun en meget lille del af pladsen, der er undersøgt, eftersom hele landsbyen har haft en udstrækning på mindst 230 x 70 meter.