Brovold: - boder og arkæologisk kildekritik - Koch, Jan (Hikuin, 1984)
Jens Råben, der i en menneskealder ledede museet på Sønderborg Slot, foretog i 1931-33 en arkæologisk undersøgelse af voldanlægget Brovold, der er placeret ved det eneste vadested over fjordsystemet Augustenborg Fjord, Stavnsbøl Fjord og Miang Dam, som næsten deler Als i en nordlig og en sydlig del. Brovold består af et ca. 2 ha stort område, der mod landsiden i vest og syd er befæstet med en 250 meter lang vold og grav. På dette befæstede område har der ligget en spredt bebyggelse, der har fungeret i størstedelen af 1100-årene og et lille stykke ind i 1200-årene.