Dendrokronologisk undersøgelse på skibstømmer fra Fribrødre Å på Falster - Bonde, Niels (Hikuin, 1984)
Dendrokronologien er en utrolig præcis dateringsmetode - når det kan lade sig gøre! Forudsætningen for metoden er, at træernes vækst indenfor et geografisk område har været domineret af en fælles faktor, i vort område først og fremmest klimaet. Det er således forholdsvis let at udføre dendrokronologiske dateringer på træer, som ikke har vokset langt fra hinanden (indenfor 0-150 km). Chancen for at opnå en datering for et stykke træ af ukendt alder ligger skønsmæssigt omkring 80 %, når det drejer sig om en første klasses prøve med høj egenalder, d.v.s. mange årringe, minimum 150-180.