Et skibsværft fra sen vikingetid/tidlig middelalder ved Fribrødre Å på Falster - Skamby Madsen, Jan (Hikuin, 1984)
Da nu afdøde gårdejer Vilhelm Petersen fra Maglebrænde på Nordfalster i efteråret 1981 ville forhøje den vold langs Fribrødreåen, som skulle forhindre oversvømmelse af hans marker, stødte rendegraveren på velbevarede skibsdele, der var indlejret i åbrinken. Fundet blev behørigt anmeldt til det lokale museum, Falsters Minder.