En simpel pragtfibula fra Nørrejylland - Iversen, Mette (Hikuin, 1984)
Den lille gruppe danske fibler med trekantspidset fod fra yngre romertid blev i 1976 forøget med en sølvfibula fundet i en skeletgrav i Foulum, Tjele sogn, Sønderlyng herred, Viborg amt. Graven lå på en lille gravplads med yderligere en skeletgrav og en brandgrav fra yngre romertid samt flere ældre anlæg, bl.a. et par grave fra ældre romertid. Det er ikke undersøgt, om der ligger flere grave i nærheden af denne koncentration.