En ældre romertids smedegrav fra Tolstrup ved Års - Levinsen, Karin (Hikuin, 1984)
I 1931 blev der i forbindelse med fjernelse af de sidste sten fra fodkransen af en høj ved Tolstrup afdækket fire urner fra ældre jernalder. Urnerne blev usagkyndigt udgravede, men fundoplysningerne, der er ret udførlige, blev indhentet året efter af lærer VestergårdNielsen fra Vesthimmerlands Museum i Ars. Vestergård-Nielsen oplyser, at urnerne blev fundet i højens sydvest-kvadrant, og at de alle indeholdt brændte knogler. I grav 3 fandtes også en lille enægget kniv og en fil, mens grav 4 indeholdt det righoldige materiale, som her skal omtales.