Urnebrandgrube med jernfibula fra Markvænget i Vesthimmerland - Hansen, Mogens (Hikuin, 1984)
Den jungle af udsagn om nære og fjerne kontakter, som jernalderfiblernes typologi og dateringsproblemer er, forbindes af mig, der var arkæologistuderende på Moesgård i 1970’erne, med Ole Klindt-Jensens undervisning. I 1979 vendte mine tanker tilbage til Klindt-Jensens undervisning og de gamle arkiverede forelæsningsnotater blev fundet frem og støvet af. Anledningen var et nyt fibulafund, som fremkom ved min undersøgelse af et bopladsområde i den sydlige udkant af Aars by.