Røser i agre - Eriksen, Palle (Hikuin, 1984)
I det 10 km lange, sammenhængende skovareal, som grænser op til kysten fra Århus i nord og til Fløjstrup i syd, ligger der en mængde fortidslevn. Det største af disse er det 400 m x 800 m store oldtidsagerkompleks i Thorskov. Agersystemet ligger på et bakket plateau, der er afgrænset afstejle skrænter med undtagelse af den sydlige del. Her i det jævne terræn ligger i dag byen Højbjerg, hvis anlæggelse har udvisket eventuelle synlige oldtidsanlæg.