Et førromersk bronzestøbefund fra Vitved i Østjylland - H. Andersen , Søren; Madsen, Herbert (Hikuin, 1984)
I egnen omkring Skanderborg er der indenfor de senere år fundet en del jernaldergruber, hvoraf nogle er dukket op ved markarbejde, mens andre er kommet frem underjordarbejde i forbindelse med byggemodning. I maj måned 1975 blev der fra gårdejer Tage Petersen i Virring modtaget besked om, at der i kanten af en sandgrav i nærheden af Vitved Hedevej syd for Stilling sø var fremkommet en del lerkarskår og sten. Fundet var gjort i forbindelse med en udvidelse af sandgraven, som indeholder fint, hvidt kvartssand.