Grave i tidlige vesttårne: Nogle nyere iagttagelser - Stiesdal, Hans (Hikuin, 1983)
I forbindelse med kirkeistandsættelser på Sjælland er også tårnrummenes gulve undertiden blevet berørte. I flere tilfælde har der været tale om tidlige vesttårne, opførte nogenlunde samtidigt med eller snart efter kirkeskibet, altså romansk eller senromansk arkitektur. Hvor lidet tilfredsstillende sådanne, navnlig hvad datering angår, upræcise stilbetegnelser end må synes, fremkalder de dog indtrykket af bygninger med et vist fællespræg og tør anvendes i denne sammenhæng.