Noen funn av Middelhavskeramik i Midt-Norge - Reed, lan (Hikuin, 1982)
Det er nå over 13 år siden J.G. Hurst gjorde oss oppmerksomme på importen av middelhavskeramikk i nord-vest-Europa, og blandt disse var det kun et eneste funn fra Skandinavia. I løpet av 1970-årene har det vært en rekke store utgravninger i våre middelalderbyer, og det er kanskje på tide å friske opp minnet litt. Kanskje denne artikkelen vil rette arkeologenes oppmerksomhet mot forekomsten av eksotiske keramikktyper, og at en far et bedre bilde av distribusjonen av dette materialet.