Keramikken fra handelstorgets middelalderlag - Skien 1979 - Myrvoll, Siri (Hikuin, 1982)
Sommeren 1979 ble det i regi av Riksantikvaren utført en arkeologisk utgravning på Handelstorget i Skien, en by som, med sin beliggenhet for enden av Telemarksvassdraget og med farbar elv for større skip inn fra kysten, har hatt stor handelsmessig betydning gjennom tidene. De foreløpige resultatene av disse utgravningene er publisert annetsteds (Myrvoll 1981, 1982 og 1983), og vil dermed her nøye meg med kort å redegjøre for de stratigrafiske forhold på feltet, illustrert ved en skjematisk oversikt. Utgravningsfeltet på Handelstorget viste seg å være delt diagonalt av en fjellrygg med bratt skrent mot sydvest.