Fliseovnene fra Bistrup : et rekonstruktionsforsøg - Hansen, Egon (Hikuin, 1982)
»Bistrup teglværk« blev af Birgit Als Hansen og Morten Aamann Sørensen undersøgt i årene 1975/76, og undersøgelsens resultat blev 1980 fremlagt i hikuin 6. Der var i årene før denne undersøgelse etableret et samarbejde mellem udgraverne af Bistrupanlægget og en gruppe frivillige med tilknytning til Moesgårdkurserne. Gruppen havde opbygget og gennemprøvet en kopi af Fauerholmovnen i forbindelse med genfremstilling af et parti tidlige glaserede middelalderkander. Da Bistrupundersøgelserne fandt sted, havde gruppen påbegyndt en forsøgsrække, hvis mål var, at finde frem til de væsentlige arbejdsmetoder ved fremstilling af glaserede gulvrelieffliser fra slutningen af 1200 årene. Ved et besøg på udgravningen i 1976 opstod der interesse for ovn III og IV, som havde været anvendt til fremstilling af lignende fliser.