Keramiklagfølge ved Viborg Søndersø - Krongaard Kristensen, Hans (Hikuin, 1982)
Under projekt Middelalderbyens arbejde med Viborg erkendte man, at området ned mod Viborg Søndersø af flere grunde trængte til nøjere undersøgelse. Dels var der indkommet interessante løsfund fra området, og dels verserede der en teori om en dæmning, som tidligere havde ført tværs over søen. Da projektet skulle planlægge udgravninger, var det derfor naturligt at prioritere området langs Søndersø højt som undersøgelsesområde.