1400-årenes lertøj i Kolding - Jensen, Vivi (Hikuin, 1982)
Hosstående artikel om 1400-årenes lertøj i Kolding er i høj grad blevet til under inspiration af og som et supplement til Nicls-Knud Liebgotts monografi »Stakhaven. Arkæologiske undersøgelser i senmiddclaldcrens Dragør«. Heri præsenteres et genstandsmateriale, der omfatter tiden ca. 1341-1620 med særlig vægt på keramikken fra fundhorisont 2 og 3, der dateres til perioderne henholdsvis ca. 1360-1425 og 1425-1500. Præsentationen af 1400-årenes lertøj er af særlig interesse, idet den i modsætning til lertøjet fra. f.eks. perioden ca. 1250-1350 kun sjældent er erkendt i fundene og omtalt i litteraturen. Ja, som arkæolog måtte man somme tider spørge sig selv, om 1400-tallet overhovedet eksisterede.