En oversigt over keramikken fra Sandhagen - Bender Jørgensen, Lise (Hikuin, 1982)
Sandhagen var navnet på et lille fiskerleje, der i perioden ca. 1550 - 1620 lå ved indsejlingen til det nu udtørrede Magleby nor på Sydlangeland, på en lokalitet, hvis nutidige navn er Agab. Pladsen blev udgravet af museumsforstander Hakon Berg, Langelands Museum, i årene 1953 - 55, og en foreløbig beretning blev fremlagt i 1958 i Skalk under titlen »Agab«.