Nogle karfragmenter fra Skt. Jørgensgården i Odense - Arenloft, Eskil (Hikuin, 1982)
Som følge af sanering med efterfølgende nybyggeri var det i 1980-81 nødvendigt at foretage en undersøgelse af resterne af Odenses middelalderlige spedalskhedsinstitution - Skt. Jørgensgården. Skt. Jørgensgården var placeret på hjørnet af Skt. Jørgensgade/Ridehusgade (se grundplanen) - et sted, der i middelalderen lå ca. 50 m udenfor byens port mod øst (Pjenteport). Formentlig har den ligget lige ud til landevejen mod Nyborg. Den ældste skriftlige kilde, der omtaler den, er et testamente fra 1291, og det vides, at den nedlægges som hospital sammen med de øvrige Skt. Jørgensgårde i 1542.