Borrebjerg - et 1100-tals borganlæg på Langeland - Skaarup, Jørgen (Hikuin, 1982)
I den inderste del af det stærkt forgrenede Magleby nor på Sydlangcland ligger en isoleret banke kaldet »Borrcbjerg«. Før norets inddæmning og udtørring i 1852 udgjorde banken en lille ø omgivet af dybt vand undtagen mod syd, hvor et kun 75 m bredt, lavvandet område skilte den fra det nærmeste faste land. Idag er sporene af det borganlæg som traditionen og stednavnet har knyttet til banken kun svage. Et halvt århundredes pløjning af stedet har afrundet terrænformerne og sløret konturerne af den befæstning, der har givet navn til banken. Ødelæggelserne var imidlertid knap så fremskredne i 1875, da Nationalmuseets sogneberejser dr. Henry Petersen ud for østsiden af den aflange morænebakke fandt tydelige rester af »en nu nedpløjet vold, der har strakt sig i en halvkreds, støttet til bakkekammen og været ca. 5 alen høj«.