Den antikvariske Samlings stiftere og støtte - Busk Laursen, Bodil (Hikuin, 1981)
Interessen for det danske museumsvæsens egen historie har været støt stigende gennem de seneste år, og en række publikationer har belyst, ikke blot museernes historie, men også de traditionelle museumsfag (arkæologi og historie). Oversigtsværkerne vil utvivlsomt i de kommende år blive suppleret med monografier for de individuelle museer, måske især for de ældstes vedkommende, som indenfor 1960’erne og 70’erne har rundet de 100 år. Den større decentralisering af landets museumsvæsen efter 1956 gør en øget viden om de lokale betingelser for et museums opståen og eksistens værdifuld.